Τί πρέπει να γνωρίζετε για το spam International versionΑναζήτησηΑρχική Σελίδα
ΜΕΝΟΥ
 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ SPAM

  • Αποφύγετε την εισαγωγή του e-mail σας σε δικτυακούς τόπους (web sites) εφόσον δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα e-mails που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό spam έναντι αυτόν που δεν κοινοποιούνται.

  • Αν είναι απαραίτητο να εισάγετε το e-mail σας σε δικτυακούς τόπους (web sites) μη χρησιμοποιείται κείμενο ή σύνδεσμο (link) σε αυτό, αλλά αντί αυτού χρησιμοποιήστε εικόνες (τύπου gif ή jpg) που να εμφανίζει το e-mail σας ή κάποια μορφή κωδικοποιημένου κειμένου (βλ. "Κρύψτε το e-mail σας από τους spammers") ώστε να μην είναι εφικτή η καταγραφή του από τα "ρομποτς" των spammers (αποκαλούμενα ως web robots ή web crawlers ή και web spiders).
  • Μην απαντάτε (reply) σε μηνύματα spam καθότι μια απάντηση μπορεί να εκληφθεί ως συναίνεση για την αποστολή ακόμα περισσότερων "απρόσκλητων" μηνυμάτων.

  • Αποφύγετε να κάνετε αίτηση για διαγραφή (remove), καθώς έτσι θα ενημερώσετε τον spammer ότι πρόκειται για ενεργή ηλεκτρονική διεύθυνση, γεγονός που μπορεί να γίνει αφορμή για την λήψη ακόμα περισσότερων spam μηνυμάτων.

  • Αποφεύγετε την εγγραφή σας σε λίστες αλληλογραφίας (mailing lists) εφόσον δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. Συχνά οι spammers διαθέτουν μεθόδους συλλογής e-mails που βρίσκονται κυρίως σε επίσημους δικτυακούς τόπους (web sites).

  • Χρησιμοποιείστε αντιπροσωπευτικά θέματα (subjects) για τα e-mail που στέλνετε. Έτσι, κερδίζετε πάρα πολλά, πρώτα απ' όλα είναι σχετικά απίθανο το email σας να θεωρηθεί spam από τους παραλήπτες του, αλλά και από τα φίλτρα anti-spamming. Σε περίπτωση που κάποιος παραλήπτης επιθυμεί να σας απαντήσει θα γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται για μήνυμα spam, αφού συνήθως η απάντηση (reply) περιέχει πάλι το θέμα που εσείς χρησιμοποιήσατε με την ένδειξη "Re:". Με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε τόσο τους άλλους, όσο και εσάς! Ιδιαίτερα, στην περίπτωση που ο παροχέας σας ή εσείς στον προσωπικό σας υπολογιστή χρησιμοποιεί κάποιο φίλτρο, τότε με αυτό τον τρόπο "εκπαιδεύεται" καλύτερα το φίλτρο για να αναγνωρίζει τα spam.

  • Χρησιμοποιείστε κάποιο λογισμικό για φιλτράρισμα των e-mails σας (Anti-Spam software). Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα προϊόντα λογισμικού που μπορούν να φιλτράρουν για εσάς τα spam χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (βλ. "Εργαλεία Anti-Spamming"). Φροντίστε αρχικά να ρωτήσετε τον παροχέα σας αν διαθέτει κάποιο φίλτρο Αnti-Spamming και έπειτα από κάποιο διάστημα ενημερώστε τον αν είστε ευχαριστημένος ή όχι.


ΚΡΥΨΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SPAMMERS

Αν επιθυμείτε να βάλετε το e-mail σας σε κάποια ιστοσελίδα (web page) τότε είναι καλό να το κρύψετε με κάποιο τρόπο από τους spammers. Παρακάτω, παρουσιάζονται κάποιο μέθοδοι για να το πραγματοποιήσετε, απλά συμπληρώστε το e-mail σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε το κουμπί "Κρύψε με!".

Αντιγράψτε τον κώδικα που παράγεται και χρησιμοποιείστε τον στις ιστοσελίδες σας.

Γράψτε εδώ το Ε-mail σας:

 
Μέθοδος Νο 1: Αντικατάσταση του χαρακτήρα "@" με "@"
Μέθοδος Νο 2: Αντικατάσταση όλων των χαρακτήρων με τις HTML οντότητες (entities)
Μέθοδος Νο 3: Χρησιμοποιώντας JavaScript
 
Αξιολογήστε μας
Παρακαλούμε, αξιολο-γήστε το site όσον αφορά τις πληροφορίες που παρέχει για το φαινόμενο spam.

Άριστο
Πολύ Καλό
Καλό
Μέτριο
Ανεπαρκή


Ψηφίστε και δείτε τα αποτελέσματα

Spam...
Όχι, Ευχαριστώ...